top of page
Kis RBR történelem
A Richard Burns Rally szimulátornak van múltja, 2004-ben került piacra és a mai napig a legélethűbb rali szimulátor! Kellő fanatizmus, elszántság szükséges, ez nem egy tucat játék, ez egy vérbeli rali szimulátor!
Az autók fizikáját tekintve aszfalton, talán az Assetto Corsa szimulátorhoz lehetne hasonlítani, de a rali pályák összetettsége, nehezen abszolválhatósága miatt, az útfelületek állandó változása miatt, aszfalt, hó, murva és ezeknek keveréke bizony feladja a leckét a teljesíteni akaró pilótáknak.
Számos külföldi liga foglalkozott eme fanatikus társadalom összefogásával, bajnokságok szervezésével, mind sikerrel. De jelenleg a legnagyobb nemzetközi közösséggel bíró plugin, a Magyar RSF (rallysimfans)  plugin! Jelenleg 30.000 f
ő tagsággal bír! Havi 4000 aktív játékos! Az aktív magyar pilóták száma 250 fő! Számos valódi rali pilóta gyakorol itt, a jelenlegi világbajnok, Kalle Rovanpera vagy az Európa Bajnokság 2. helyezettje, Nikolay Gryazin. A hazai rali pilóták közül a magyar bajnok Vincze Ferenc (fere01), a közönségkedvenc Hevesi István (Pusztító) is itt tölti néhai szabadidejét. De számos magyar pilóta “nevelkedett” ezen a szimulátoron. Csomós Mixi, Ranga Péter, hogy csak két ismertebb, élmenőt említsünk. Ezen felül rengeteg pilóta, navigátor nőtt fel a rallysimfans közösségben, akik között a mai napig erős kötelék, összetartás van.
                           Köszönet a hazai alapítóknak: Falcon77, Sebgutkopf, ChrisX!
                                         Továbbfejlesztésért: Lacka6, RPeti, Mika-n!
Talán a mai RBR-ző fiatalok nem is tudják, hogy több, mint 15 évvel ezelőtt milyen rangos bajnokságok zajlottak. Éveken keresztül kiélezett csaták folytak minden kategóriában, ezzel együtt egy kiváló társaság kovácsolódott össze. A több, mint harminc egymást jól ismerő "mag" neveit felsorolni is nehéz lenne, félve attól, hogy valakit kifelejtünk. Nem beszélve arról, hogy a harminc, az lehet ötven is. Az akkori versenyzők, mind felejthetetlen emlékként gondolnak vissza a mai napig. Aztán évekre elcsendesedett a rallysimfans élete, csupán pár kitartó fanatikus érezte "odaláncolva" magát. Közben a háttérben szépen lassan zajlottak a fejlesztések és láss csodát, mára egy teljesen újjászületett plugint kaptunk. Új fizikát kapott, melyet folyamatosan fejlesztenek, WRC-nél még vannak apró hiányosságok, de R4, N4, A8, R5 kategóriák már a teljes valóságot hozzák vissza. Emellett új, varázslatos hangok és szebbnél szebb pályák jönnek ki folyamatosan a fejlesztőknek köszönhetően. Talán egy újabb lendület veszi kezdetét? Nemhiába, a Richard Burns Rally örök!
 

fotók a 2008-as díkiosztóról

bottom of page